Tour Culinair is Marjolein van der Vleuten, sommelier, wijnliefhebber en lekkerbek uit Geldrop. Marjolein biedt een mini-wijncursus van 4 avonden aan (start: 25 november 2020), en eenmalige wijnproeverijen voor grotere groepen en bedrijven. Daarin leer je je wijnvoorkeur ontdekken, met vertrouwen wijn bestellen in een restaurant en de perfecte keuze te maken in de winkel. Naar wens kan ook op een bepaald thema, gebied of druivenras in worden gegaan: Bourgogne proeverij, restaurant-etiquette of een Six Shades of Chardonnay-proeverij.
Berichtje van Marjolein, die normaal gesproken wijn-spijsreizen organiseert, voornamelijk naar de Champagne, Bourgogne en Piemonte: “Ik heb 5,5 jaar als accountmanager gastronomie voor Moët Hennessy Nederland gewerkt en ben daar nogal verliefd geworden op Champagne. Mijn favoriete wijn (rood en wit) komt uit Bourgogne en Piemonte vind ik gastronomisch gezien het meest interessante gebied waar ik ooit ben geweest. Vandaar deze streken! Tijdens de eerste lockdown ben ik mijn reizen in een doosje gaan stoppen om thuis te genieten; een pakket met daarin 3 wijnen en 3 delicatessen uit één van de regio’s. Met wijnen van de huizen die we normaal gesproken ook echt bezoeken tijdens een reis. Om binding te houden met mijn gasten en om mijn passie voor wijn en lekker eten te delen ben ik de wijncursus gestart. En niet onbelangrijk; dat doe ik met een Brabants accent!”
Medium: Zoom
Duur: 180 minuten
Aantal personen: startprijs per 1 persoon
Inhoud box: 6 wijnen in flesjes (van 75 ml), aromawiel(en), handleiding, proefformulier(en)
Niveau: beginners
Bezorging: brievenbuspakketje, gratis
Prijs: € 39,50
+ thema en wijnen in overleg
+ mogelijkheid om pakket uit te breiden met delicatessen
- groepsproeverij: minimaal 8 deelnemers